Ο Μπάτμαν κέρδισε τη διαμάχη με Ιταλό σχεδιαστή για το εμπορικό σήμα

 Ο Μπάτμαν κέρδισε τη διαμάχη με Ιταλό σχεδιαστή για το εμπορικό σήμα

Η DC Comics της Warner Bros Discovery, η οποία κατοχύρωσε το λογότυπο του Batman στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες

Ο Batman κέρδισε μια μάχη με έναν ιταλικό λιανοπωλητή ρούχων την Τετάρτη, αφού το δεύτερο κορυφαίο δικαστήριο της Ευρώπης τάχθηκε στο πλευρό ενός γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της ΕΕ, αποφασίζοντας ότι το λογότυπο Batman είναι αρκετά διακριτό ώστε να δικαιολογεί το σήμα κατατεθέν της ΕΕ.

Η DC Comics της Warner Bros Discovery, η οποία κατοχύρωσε το λογότυπο του Batman στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες, αντιμετώπισε μια πρόκληση από την Commerciale Italiana Srl το 2019.
Η ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από το EUIPO να ακυρώσει το εμπορικό σήμα για ρούχα και αποκριάτικα είδη, λέγοντας ότι δεν είχε διακριτό χαρακτήρα.

Αφού το EUIPO απέρριψε την αίτηση, η Commerciale Italiana Srl προσέφυγε στο Γενικό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο. Οι δικαστές υποστήριξαν τον οργανισμό εμπορικών σημάτων της ΕΕ.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν στο Γενικό Δικαστήριο δεν επαρκούν για να αποδείξουν ότι το σήμα της ΕΕ που αντιπροσωπεύει μια νυχτερίδα σε οβάλ περίβλημα δεν είχε διακριτό χαρακτήρα κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης καταχώρισης», αποφάσισε το Δικαστήριο.

«Για το ενδιαφερόμενο κοινό, αυτή η ιδιαιτερότητα καθιστά δυνατή τη συσχέτιση, σύμφωνα με το EUIPO, των προϊόντων που καλύπτονται από το σήμα με την DC Comics και τη διάκρισή τους από εκείνα άλλων επιχειρήσεων».

Η ιταλική εταιρεία μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ, το ανώτατο της Ευρώπης, για νομικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ