Startup συγκέντρωσε 70 εκατ. δολ. για την κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ

 Startup συγκέντρωσε 70 εκατ. δολ. για την κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ

H Figure αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να χειριστούν μια ποικιλία εργασιών, από αποθήκες έως λιανική

 

Η Figure, μια startup που θέλει να κατασκευάσει ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης, συγκέντρωσε 70 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής την Parkway Venture Capital στον πρώτο της γύρο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.
Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η κατασκευή του πρώτου αυτόνομου ανθρωποειδούς της εταιρείας, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Η αποτίμηση της εταιρείας δεν αποκαλύφθηκε, αλλά μια πηγή κοντά στην εταιρεία ανέφερε την αξία σε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Brett Adcock, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Figure, επένδυσε προσωπικά 20 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό τον γύρο. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται η Aliya Capital και η Bold Ventures.

Με έδρα το Sunnyvale της Καλιφόρνια, η Figure αναπτύσσει ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να χειριστούν μια ποικιλία εργασιών, από αποθήκες έως λιανική. Είναι σε συζητήσεις με τους λιανοπωλητές για ευκαιρίες εμπορευματοποίησης, είπε η εταιρεία.

Ο Adcock, πρώην ιδρυτής της Archer Aviation είπε ότι η Figure διαφοροποιείται από άλλες εταιρείες ρομποτικής, όπως η Boston Dynamics και η Amazon Robotics, αναπτύσσοντας ρομπότ που μπορούν να χειριστούν γενικές εργασίες, με τελικό στόχο να επιτρέψουν στα ρομπότ της να μαθαίνουν και να αλληλεπιδρούν με περιβάλλον.

«Πιστεύουμε ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από τα ρομπότ μίας χρήσης», είπε ο Adcock, «Η ανάπτυξη στο εργατικό δυναμικό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσει στην εξάλειψη της ανάγκης για μη ασφαλείς και ανεπιθύμητες θέσεις εργασίας».
Μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και startups όπως η Figure αγωνίζονται για την ανάπτυξη του επόμενου εμπορικά βιώσιμου ανθρωποειδούς ρομπότ.

Η Tesla για παράδειγμα, αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ της «Optimus» πέρυσι. Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ προέβλεψε ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σε θέση να δέχεται παραγγελίες για το ρομπότ σε τρία έως πέντε χρόνια και να τα πουλήσει για λιγότερο από 20.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ