Πωλητές της Amazon χρησιμοποιούν chatbots τεχνητής νοημοσύνης για να γράφουν κριτικές προϊόντων

Πωλητές της Amazon χρησιμοποιούν chatbots τεχνητής νοημοσύνης για να γράφουν κριτικές προϊόντων

Οι ψεύτικες κριτικές μαστίζουν την Amazon και άλλες διαδικτυακές αγορές εδώ και χρόνια - Όλες οι κριτικές περιλαμβάνουν τη φράση "Ως μοντέλο γλώσσας AI", μια κοινή απάντηση που δημιουργείται από το ChatGPT του OpenAI, μαζί με γενικές περιγραφές του προϊόντος

 

Τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, όπως το εξαιρετικά δημοφιλές ChatGPT, έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να βοηθούν τους ανθρώπους να γράφουν email, βιογραφικά και ακόμη και μυθιστορήματα.

Τώρα, η τεχνολογία έχει βρει τον δρόμο της σε ορισμένες κριτικές για προϊόντα που πωλούνται στο Amazon.

Μια σάρωση καταχωρίσεων για μπαταρίες αυτοκινήτου, σχολικά εγχειρίδια, καθρέφτη παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου και αξεσουάρ χειριστηρίου παιχνιδιών δείχνει κριτικές που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη σύμφωνα με το CNBC. Όλες οι κριτικές περιλαμβάνουν τη φράση "Ως μοντέλο γλώσσας AI", μια κοινή απάντηση που δημιουργείται από το ChatGPT του OpenAI, μαζί με γενικές περιγραφές του προϊόντος.

Για παράδειγμα, μια κριτική για ένα σορτς εγκυμοσύνης αναφέρει: «Ως μοντέλο γλώσσας AI, δεν έχω σώμα, αλλά καταλαβαίνω τη σημασία του άνετου ρουχισμού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν ψάχνετε για άνετα και κομψά σορτς για την εγκυμοσύνη σας, το σορτς εγκυμοσύνης QGGQDD πάνω από την κοιλιά με τσέπες μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς."

Αυτή η κριτική και άλλες αφέθηκαν από μέλη του προγράμματος Vine της Amazon, που ξεκίνησε το 2007, το οποίο «επιλέγει τους πιο διορατικούς κριτικούς» για να λάβουν δωρεάν περιεχόμενο σε αντάλλαγμα για την ειλικρινή τους γνώμη. Οι κριτικές από αυτά τα μέλη εμφανίζονται συχνά ως "Amazon Vine Review" ή "Vine Voice".

Μια άλλη κριτική για ένα φως ενυδρείου LED ξεκινά ως εξής: «Ως μοντέλο γλώσσας AI, δεν έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος φως ενυδρείου. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι ένα δείγμα ανασκόπησης για ένα φως ενυδρείου LED με βάση τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη που θα περίμενε κανείς.

Η Amazon είπε ότι απαγορεύει την κατάχρηση κριτικής, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς κινήτρων όπως δωροκάρτες για τη σύνταξη θετικών κριτικών. Η εταιρεία θα αναστείλει ή θα αποκλείσει χρήστες από την πλατφόρμα της που παραβιάζουν αυτές τις πολιτικές.

«Θέλουμε οι πελάτες της Amazon να ψωνίζουν με σιγουριά γνωρίζοντας ότι οι κριτικές που βλέπουν είναι αυθεντικές και αξιόπιστες», είπε ένας.

Οι ψεύτικες κριτικές αποτελούν από καιρό πρόβλημα για την Amazon και άλλες διαδικτυακές αγορές και πολλές εταιρείες έχουν στραφεί σε έναν συνδυασμό ανθρώπινου συντονιστή και αυτοματοποιημένων εργαλείων για να τις εξαλείψουν.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέθεσε πρόσφατα αγωγές κατά μεσίτες ψεύτικων κριτικών. Απευθύνεται επίσης σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Meta για να βοηθήσει στην εξάλειψη των ψεύτικων κριτικών, που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν σε ομάδες Facebook και συνομιλίες στο Telegram.

Η άνοδος του ChatGPT και άλλων chatbots AI θα μπορούσε να διευκολύνει κάποιους να δημιουργήσουν δόλιες κριτικές. Οι πωλητές τρίτων στο Amazon χρησιμοποιούν ήδη το εργαλείο για να βοηθήσουν στη σύνταξη καταχωρίσεων προϊόντων και ελκυστικών τίτλων, καθώς και αντιγράφων μάρκετινγκ. Ορισμένοι συγγραφείς στρέφονται επίσης στο ChatGPT για να

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ