Ο εμίρης του Κατάρ αγοράζει ελληνικό νησί

Έντονο ενδιαφέρον για τη βραχονησίδα «Αγιος Λουκάς» στην Κύθνο εξέφρασε ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί

Ο εμίρης του Κατάρ αγοράζει ελληνικό νησί

Για μια ακόμη χρονιά ο Εμίρης του Κατάρ ρίχνει άγκυρα στην Ελλάδα με τελευταίο του προορισμό την Κύθνο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Secret, του ενθέτου της εφημερίδας Παραπολιτικά,  ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί έφτασε στο νησί την περασμένη βδομάδα  με την πολυτελή θαλαμηγό  «Αλ Μιρκάμπ» την οποία «κυβερνά» Έλληνας και «άραξε» στην παραλία Κολώνες. Μάλιστα υπήρχε και ένα ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο του σκάφους που έκανε συχνά διαδρομές καθώς μετέφερε άτομα από την οικογένεια και τα επέστρεφε ξανά. Αυτή τη φορά, η επίσκεψή του δεν αφορούσε μόνο την χαλάρωση και την ξεκούραση πριν αποχαιρετήσει την Ελλάδα αλλά και να προβεί σε μια αγορά αν βέβαια αυτό του επιτρεπόταν από τον ιδιοκτήτη!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Secret, επιθυμία του είναι να αγοράσει την βραχονησίδα Άγιος Λουκάς που ενώνει την μαγευτική παραλία Κολώνες. Πρόκειται για την πιο διάσημη και ίσως ομορφότερη παραλία στο νησί της Κύθνου. Η παραλία βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, βόρεια του λιμανιού του Μέριχα και απέναντι από την επίσης όμορφη παραλία της Απόκρουσης. Η πρόσβαση μετά την Απόκρουση γίνεται μέσω ενός σχετικά δύσβατου χωματόδρομου και είναι ξεχωριστή κυρίως λόγω της γεωμορφολογικής ιδιαιτερότητας της. Πρόκειται στην ουσία για μια αμμουδιά, μήκους 240 μέτρων περίπου, που ενώνει το νησί της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά. Πάνω στο νησάκι του Αγίου Λουκά δεσπόζει το ομώνυμο εκκλησάκι προσθέτοντας ακόμα περισσότερη ομορφιά στο εντυπωσιακό τοπίο.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ. Η λωρίδα της αμμουδιάς που ενώνει τις δύο στεριές προσομοιάζει με κολώνα, έτσι προκύπτει εξάλλου και η ονομασία της. Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή εικόνα. Ο Εμίρης είχε ακούσει για τις κολώνες αλλά γνώριζε και για την βραχονησίδα του Αγίου Λουκά που ήθελε αυτή τη φορά να εξερευνήσει ο ίδιος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το νησάκι, τόσο που εξέφρασε την επιθυμία του να το αγοράσει. Το νησάκι όμως έχει ιδιοκτήτη αφού ανήκει στην οικογένεια Ραλλία. Αυτή είναι η περιουσία της οικογένειας που φλερτάρουν κάθε χρόνο και άλλοι επιχειρηματίες. Όπως ανέφεραν στο Secret κάτοικοι του νησιού, πολύ γνωστός Έλληνας πριν από πέντε χρόνια ζήτησε να αγοράσει το νησάκι και να το εκμεταλλευτεί. Όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Μέχρι αυτή τη στιγμή γιατί κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να προτείνει ο Εμίρης του Κατάρ. Βέβαια εκτός από την σκέψη του να επενδύσει στην Κύθνο και να χτίσει το δικό του ησυχαστήριο, απόλαυσε και τα όμορφα νερά του νησιού. Οι κολώνες στις οποίες αράζουν πολλά σκάφη, δεν έχουν ομπρέλες ούτε είναι φυσικά οργανωμένη παραλία. Όμως αυτό δεν ήταν πρόβλημα για την πάμπλουτη οικογένεια. Με ειδικά πανιά οι βοηθοί τους έστησαν ένα κιόσκι ώστε να μην καίγονται από τον ήλιο.

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στην Κύθνο, ο Εμίρης του Κατάρ είχε περάσει ένα μεγάλο μέρος των διακοπών του στην όμορφη Σκιάθο με ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια. Η υπερπολυτελής θαλαμηγος «Αλ Μιρκάμπ»(παρατηρητής), έριξε άγκυρες λίγο έξω απο την παραλία «Μάραθα» κάτω από το εμβληματικό ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς».

Όπως έγινε γνωστό, ήδη δόθηκαν οι παραγγελίες στο ξενοδοχείο για τον εφοδιασμό της θαλαμηγού, ενώ ο εμίρης του Κατάρ απόψε θα δειπνήσει στο εστιατόριο «White View», της τουριστικής μονάδας, με την καταπληκτική θέα προς τις Κουκουναριές.

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας με πολύ παρασκήνιο και πλούσιες προσφορές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ