"Ξεπαγώνει" το εμπορικό κέντρο της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά

"Ξεπαγώνει" το εμπορικό κέντρο της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά
Κάτι φαίνεται να κινείται στο έργο του εμπορικού - ψυχαγωγικού κέντρου της ΓΑΙΑΟΣΕ στον Πειραιά, δίπλα στον σταθμό του ΟΣΕ.


Η αξιοποίηση του ακινήτου η οποία από το 2009 βρίσκεται στον αέρα, αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα αρχής γενομένης από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (μέσα στις επόμενες ημέρες) που θα καθορίζει τους όρους δόμησης στην ακίνητη περιουσία του OΣE.
Το εμπορικό κέντρο του Πειραιά, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς θα είναι προϋπολογισμού 50 με 60 εκατ ευρώ και θα είναι συνολικής επιφάνειας 37.000 τετραγωνικών μέτρων. Στους πέντε ορόφους του εμπορικού κέντρου, θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, αναψυχής, καταστημάτων εστίασης, κινηματογράφοι κ.ά.
Το εμπορικό κέντρο θα δημιουργηθεί σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων, στο σημείο όπου βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά. Ο ανάδοχος αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 30 ετών.
Βασικό πλεονέκτημα του ακινήτου του ΟΣΕ στον Πειραιά είναι ότι αυτό βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή τοποθεσία, καθώς γειτνιάζει με το λιμάνι και με τον τερματικό σταθμό Πειραιώς του ΗΣΑΠ.
Μάλιστα, το γεγονός ότι στο σημείο τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθεί και σταθμός του μετρό αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την επισκεψιμότητά του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ