Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι - Αλλαγή στην ημερομηνία λήξης των μαθημάτων λόγω εκλογών

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι - Αλλαγή στην ημερομηνία λήξης των μαθημάτων λόγω εκλογών

Αλλαγή στην ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, φέρνει η ανακοίνωση της 21ης Μάϊου, ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την νέα απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Σύμφωνα με την νέα απόφαση, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, και όχι το τελευταίο δεκαήμερο, όπως ίσχυε. Δεν αλλάζει κάτι για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

«Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου.» αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ.

Παρότι δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία στο ΦΕΚ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου ενώ, οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα αρχίσουν την Τρίτη 23 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ