Θεσσαλονίκη: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου

 Θεσσαλονίκη: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου

Tο έργο διάνοιξης της οδού Αγίου Δημητρίου, ξεκινά άμεσα, καθώς σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για την ανάθεσή του από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

Το έργο, με προϋπολογισμό 670.000 ευρώ, αφορά τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου στο τμήμα της από την Κατσιμίδη μέχρι και τη Μήλου και την υλοποίηση -παράλληλα με τις εργασίες οδοποιίας- παρεμβάσεων ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Ακόμη προβλέπεται η τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους της Αγίου Δημητρίου με την Κατσιμίδη καθώς και με τη Λαμπράκη.

Για ένα σημαντικό έργο, που βοηθάει τόσο στη βελτίωση της κυκλοφορίας όσο και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, έκανε λόγο ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες γι’ αυτή τη μείζονα παρέμβαση ολοκληρώθηκαν μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, αυτός ο πολύ σημαντικός για την πόλη κόμβος, όπου συνδέεται η κατάληξη της εξόδου από την περιφερειακή οδό -η οδός Κατσιμίδη- με την Αγίου Δημητρίου αλλά και με την Τριανδρία και την Τούμπα, επί δεκαετίες θύμιζε ένα κουφάρι. «Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, απαλλοτριώσαμε, κατεδαφίσαμε, μελετήσαμε, βρήκαμε τους πόρους, δημοπρατήσαμε και σήμερα κατασκευάζουμε. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Ένα έργο που η Θεσσαλονίκη έβλεπε στοιχειωμένο για δεκαετίες, μέσα σε τρία χρόνια αρχίζει να κατασκευάζεται», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ