Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτίριο του ΒΕΘ - Απεγκλωβίστηκαν 44 άνθρωποι, δύο τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κτίριο του ΒΕΘ - Απεγκλωβίστηκαν 44 άνθρωποι, δύο τραυματίες

Απομακρύνθηκαν όλοι όσοι είχαν εγκλωβιστεί.

Σε 44 απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με αναπνευστικά προβλήματα. Η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε «Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο».

Όπως επιπλέον είπε, «είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια».

«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».


Στην επιτυχή αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η δύναμη της αστυνομίας που έφτασε στο σημείο.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός, Αλέξανδρος Σφελινιώτης και οι αστυνομικοί βοήθησαν αρχικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια βοήθησαν στους απεγκλωβισμούς και έδιναν παράλληλα ότι πληροφορίες είχαν προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο.

Στο σημείο βρέθηκαν ακόμη ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να παρέχουν τις Πρώτες Βοήθειες σε όλους όσοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ