Τουρκικές προκλήσεις: Εντολή ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου

Τουρκικές προκλήσεις: Εντολή ΓΕΕΘΑ για ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου

Μετά τις 41 υπερπτήσεις και συνολικά 126 παραβιάσεις το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η τουρκική προκλητικότητα των δεκάδων υπερπτήσεων στα νησιά του Αιγαίου αυξάνει τον βαθμό ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών συστημάτων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Ενημέρωσα τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Τα συστήματα θα εγκλωβίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη τα οποία χθες επιδόθηκαν σε 41 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά και νησίδες κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου και σε συνολικά 126 παραβιάσεις.

Για την πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου 24ώρου ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πάγωσε» η Διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

Ταυτόχρονα και το υπουργείο Εξωτερικών – που προχώρησε σε νέο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα – σε κάθε ευκαιρία θέτει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και των επικίνδυνων παραβιάσεων στο Αιγαίο.

Σήμερα σε συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τον ενημέρωσε για την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο, όπως με τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με συμμαχικές χώρες.

Σήμερα πραγματοποιείται αεροναυτική συνεργασία της φρεγάτας «Αδριάς» με τη γαλλική φρεγάτα «Auvergne», δυτικά της Κρήτης, ενώ αύριο θα διεξαχθεί κοινή άσκηση στο Ιόνιο πέλαγος, δυτικά της Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του αμερικανικού αντιτορπιλικού «Jason Durham» που συμμετείχε στη δύναμη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Τρούμαν».

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ