Στην Εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου

Στην Εισαγγελέα οδηγείται η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου

Ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνα - Δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, οδηγείται στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Οι εξελίξεις αυτές δρομολογήθηκαν μετά την φαρμακευτική ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα που δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική της αγωγή.
Για τα ευρήματα, ο καθηγητής τοξικολογίας στο ΑΠΘ Νίκος Ράικος ενημέρωσε σχετικά το Εγκλημάτων κατά Ζωής.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την έρευνα και την παρέδωσε στον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος αναμένεται να συντάξει την πλήρη ιατροδικαστική έκθεση και να την καταθέσει στο Εγκλημάτων κατά Ζωής.


Μια νέα εξέλιξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ανιχνεύθηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
H ουσία που χορηγήθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φέρεται να είναι η κεταμίνη.
Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά.
Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο (31/3), έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.
Σύμφωνα με το MEGA, η ουσία κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τη πλευρά των γιατρών.
Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.
«Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ