Οριστικό: Νέα αναβολή για το πρωτάθλημα της Super League

Οριστικό: Νέα αναβολή για το πρωτάθλημα της Super League

Όπως ήταν αναμενόμενο ούτε στη σημερινή Γενική Συνέλευση βρέθηκε λύση και έτσι δεν θα έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/08).

Είναι οριστικό, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (21-22/08) δε θα έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα της Super League Interwetten.

Όπως συνέβη και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ απουσίασαν από τη συνεδρίαση και έτσι δεν μπορούσε να υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσει η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος.

Την ερχόμενη Πέμπτη (19/8) θα συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση, ωστόσο σύμφωνα με τον ΚΑΠ και να υπάρξει συμφωνία, δεν γίνεται να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν ενημερωθεί για το πρόγραμμα τουλάχιστον 96 ώρες νωρίτερα από την έναρξη των αγώνων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το SPORT24, ακόμα και για το επόμενο Σαββατοκύριακο (28-29/08) κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι θα έχουμε πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τη διακοπή που ακολουθεί λόγω εθνικών ομάδων δεν αποκλείεται να αρχίσει η Λίγκα τον Σεπτέμβριο.

O "άστεγες" ομάδες (Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων και Ιωνικός) αναζητούν πάροχο, με την Cosmote να είναι ο βασικός τηλεοπτικός "παίκτης". Το συνδρομητικό έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση (8 εκατ. ευρώ συνολικά για έναν χρόνο) και οι ομάδες θέλουν παραπάνω χρήματα (λίγο πάνω από 10 εκατ. ευρώ). Η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Cosmote που λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις, είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα.

Το βασικό σημείο διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις ομάδες είναι το τηλεοπτικό και όσο δεν υπάρχει κάποια σύγκλιση απόψεων, τόσο δεν διαφαίνεται φως στο τούνελ. Ο ΠΑΟΚ που επίσης βρίσκεται στο πλάι τους, διαπραγματεύεται μόνος του και ακόμα δεν έχει βρει τα χρήματα που ζητάει, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία ούτε για κεντρική διαχείριση από τη νέα σεζόν, ειδικά όταν υπάρχουν ομάδες με διετές συμβόλαιο (π.χ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός).

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ