Γερμανικό «χαστούκι» στον ελληνικό τουρισμό: Να αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα

Γερμανικό «χαστούκι» στον ελληνικό τουρισμό: Να αποφύγετε τα ταξίδια στην Ελλάδα

Δυσάρεστη εξέλιξη για τον τουρισμό της χώρας μας, αποτελεί η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να βάλει στο «κόκκινο» την Ελλάδα.

Η Γερμανία αναθεωρεί την πολιτική της εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, βάζοντας τώρα στο κόκκινο την Ελλάδα, την Ολλανδία αλλά και περιοχές της Δανίας. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία επικαλείται ανακοίνωση του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, του αντίστοιχου δηλαδή ΕΟΔΥ της χώρας.

Αιτία γι' αυτή την αλλαγή, φαίνεται να είναι τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και κυρίως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγονται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί οι συγκεκριμένες χώρες, αλλά και οι περιοχές που αναφέρονται.

Να σημειωθεί πως ειδικά για τις Ολλανδία και Δανία, όποιος επιστρέφει στη Γερμανία και δεν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει νοσήσει, πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή σε σχέση με την Ελλάδα, αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα από Γερμανία σε Ελλάδα, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό. Και αυτό γιατί πλέον οι τουρίστες από τη Γερμανία που θα επιστρέφουν από τις διακοπές τους στην Ελλάδα, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει προηγουμένως τεστ και να έχει βγεί αρνητικό, διαφορετικά θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη όσοι επιστρέφουν από Πορτογαλία αλλά και Κύπρο και δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν νοσήσει, πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 5-10 ημερών.

Πηγή: thetoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ