Νάξος: Μέσα στη νύχτα έβαλαν ξανά ομπρελοκαθίσματα σε παραλία Natura

Νάξος: Μέσα στη νύχτα έβαλαν ξανά ομπρελοκαθίσματα σε παραλία Natura

Μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, πριν μερικά βράδια πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου

Παρά την επέκταση του Κίνηματος της Πετσέτας σε πολλές περιοχές της χώρας στο νησί της Νάξου και μετά τους ελέγχους που έγιναν σε παραλίες, κάποιοι τοποθέτησαν ξανά μέσα στη χύχτα τις ξαπλώστρες στις παλιές τους θέσεις.

Σε φωτογραφίες που τράβηξε μέλος του κινήματος «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», στην παραλία Πλάκα του νησιού υπήρχαν μεγάλων διαστάσεων ξύλινες κατασκευές που είχαν καταλάβει όλον τον χώρο, χωρίς να αφήνουν σπιθαμή ελεύθερης παραλίας μεταξύ τους.

Και όλα αυτά σε μία παραλία Natura με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, που θα έπρεπε να προστατεύεται. Μετά από τις καταγγελίες και υπό τον φόβο ελέγχων και προστίμων, πριν μερικά βράδια πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να μαζέψουν ξαπλώστρες από δημοφιλείς παραλίες της Νάξου, όπως στην Πλάκα. Περίοικοι αντιλήφθηκαν φορτηγά χωρίς πινακίδες να συλλέγουν ξαπλώστρες από τα παραλιακά καταστήματα. Η «επιχείρηση» συνεχίστηκε και το επόμενο πρωί σε Πλάκα, Αγία Άννα και Άγιο Προκόπιο.

Όμως, η απελευθέρωση της παραλίας της Νάξου δεν κράτησε για πολύ. Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στη σελίδα της ομάδας «Σώστε τις παραλίες της Νάξου», κάποιοι επιτήδειοι και απτόητοι από τους ελέγχους που έγιναν και φυσικά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Κίνημα της Πετσέτας, έβαλαν ξανά σε ακτές στην Αγία Άννα, Πλάκα, Άγιο Γεώργιο και Άγιο Προκόπιο τις ξαπλώστρες που είχαν… ξηλώσει.

Στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί φαίνεται πως τα ομπρελοκαθίσματα τοποθετήθηκαν ξανά στις θέσεις τους, ενώ από συγκεκριμένες εικόνες φαίνονται και τα ίχνη που άφησαν πίσω τους τα φορτηγά που τις μάζεψαν λίγες ημέρες νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ