Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν εξαιτίας των πυρκαγιών

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όσους έφυγαν εξαιτίας των πυρκαγιών

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη διάρκεια της πυρκαγιάς δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών, ούτε αναφορές για τραυματισμούς.

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στην Ρόδο σε όσους τουρίστες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραμονή τους στο νησί εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στο νησί το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσους τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο βρετανικό κανάλι ITV.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όπως είναι γνωστό συνέβαιναν πάντα μεγάλες πυρκαγιές στη Μεσόγειο», αλλά «αυτό που άλλαξε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής είναι το εύρος τους».

«Είχαμε μια καταστροφική φωτιά στη Ρόδο, όμως το νησί σήμερα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη διάρκεια της πυρκαγιάς δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών, ούτε αναφορές για τραυματισμούς. «Καταφέραμε να εκκενώσουμε 20.000 χιλιάδες ανθρώπους με μεγάλη ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ