Κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον των 4 συλληφθέντων για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Κακουργηματικές κατηγορίες εναντίον των 4 συλληφθέντων για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Ο εργοδηγός του έργου νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών πέρασαν το πρωί της Δευτέρας οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη φονική κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, που κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου και οδήγησε στο νοσοκομείο δεκάδες άλλους.

Πρόκειται για τον υπεύθυνο ασφαλείας και μηχανικό του έργου, τον εργοδηγό και τους χειριστές των δύο μηχανημάτων που εκείνη την ώρα έκαναν εργασίες πάνω στη γέφυρα.

Ενώπιον του Εισαγγελέα βρέθηκαν, όπως αναφέρει το tempo24.news, ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων, καθώς οι άλλο δύο συλληφθέντες νοσηλεύονται φρουρούμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ο Εισαγγελέας διέταξε τη συνέχιση της προσωρινής τους κράτησης μέχρι την απολογία τους ενώπιον του Ανακριτή.

Πλέον και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία του άρθρου 286 (γ) του Ποινικού Κώδικα, περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Ο εργοδηγός του έργου νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», ενώ επίσης φρουρούμενος νοσηλεύεται στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο χειριστής του ενός μηχανήματος.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας τους, ο εργοδηγός αντιμετωπίζει βαρύτατα τραύματα ενώ καλύτερη είναι η κλινική εικόνα του χειριστή.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες θα περάσουν την πόρτα του Ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Η κατάσταση των τραυματιών

Από την κατάρρευση της γέφυρας τραυματίστηκαν συνολικά 14 άνθρωποι. Οι επτά, σύμφωνα με το thebest.gr, νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ένας πολύ σοβαρά. Ακόμα τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται στον «Άγιο Ανδρέα» και 4 έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Γεωργιάδης: Η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες

«Η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action 24 για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα.

«Το δυστύχημα συνέβη 12:20. Άρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν σταματήσει οι εργασίες την ώρα που είχε διατάξει το κράτος, αλλά η εταιρεία μόνη της είχε αποφασίσει χωρίς άδεια κανενός να συνεχίσει τις εργασίες. Διερευνά η Επιθεώρηση Εργασίας από χθες το γιατί και το πώς. Προφανώς και τα πρόστιμα θα μπουν και όλα τα προβλεπόμενα θα ακολουθηθούν. Δεν λέω ότι αυτό φέρνει πίσω στη ζωή τον συμπολίτη μας που πέθανε, ούτε ότι θα φτιάξει την υγεία του άλλου συμπολίτη μας που είναι σε πολύ βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά, δυστυχώς, εάν είχαν τηρήσει την υπουργική απόφαση που είχαμε εκδώσει, 12:00 η ώρα θα είχαν φύγει και αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι, με αφορμή την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε 14 ανθρώπους, ο Δήμος Πατρέων και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, σε 24ωρη απεργία, κάνοντας λόγο για «νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ