Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Νέο Κουβαρά – Εκκενώνονται προληπτικά Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον Νέο Κουβαρά – Εκκενώνονται προληπτικά Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά, στην Κερατέα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις οι οποίες συνεχώς ενισχύονται. Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια.

Είχε προηγηθεί μήνυμα για την προληπτική εκκένωση τωνπεριοχών Μελισσουργός και Τραμπουριά, μέσω της λεωφόρου Αναβύσσου προς Ανάβυσσο. Σημειώνεται ότι ήδη είχε σταλεί από το 112 μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Πέτα.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση (κυρίως πουρνάρια) που κάνει εύκολη τη μετάδοση. Τώρα κατευθύνεται νότια, έχει περάσει προς το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό προς Μελισσουργό – Τραμπουρά και υπάρχει κίνδυνος στο επόμενο δίωρο να κατέβει προς την παραλία (Καλυβίων – Αναβύσσου).

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Κουβαρά Αττικής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα Κουβαρά λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ