Χανιά: Πληθαίνουν τα περιστατικά bullying σε βάρος... καθηγητών

Χανιά: Πληθαίνουν τα περιστατικά bullying σε βάρος... καθηγητών

Καθηγητές πέφτουν θύματα… bullying σε σχολεία των Χανίων όπως καταγγέλλει η «Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που άγνωστοι προκαλούν φθορά στα αυτοκίνητά τους την ώρα που είναι παρκαρισμένα έξω από τα σχολεία ενώ παράλληλα αρκετοί έχουν υποστεί λεκτική και σωματική βία.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Αναφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα περιστατικά φθοράς αυτοκινήτων συναδέλφων εκπαιδευτικών έξω από σχολεία κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους. Αυτά τα περιστατικά έρχονται να προστεθούν σε ανάλογα φαινόμενα λεκτικής και σωματικής βίας έναντι συναδέλφων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ως Αδέσμευτη Ομάδα Καθηγητών θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα αυτά τα γεγονότα, να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που επλήγησαν και να τονίσουμε ότι ανάλογα περιστατικά και συμπεριφορές θα βρουν το σύνολο των καθηγητών απέναντι. Να έχουν υπόψιν τους όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των συναδέλφων ότι είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και σε όλα τα επίπεδα. Η βία δεν έχει θέση στα σχολεία.

Καλούμε δημόσια το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων να τοποθετηθεί και να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, Τέλος καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τον τοπικό Δήμο να τοποθετηθούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ