Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ

Ελεύθεροι, μετά την αναβολή της δίκης τους από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αφέθηκαν τα τρία άτομα που είχαν συλληφθεί μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη φοιτητικών παρατάξεων που ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, στην είσοδο του χώρου των εργασιών παραμένουν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και το όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής που έδωσε το «παρών» στη διαμαρτυρία δήλωσε πως «η κυβέρνηση και οι πρυτανικές Αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και εδώ και καιρό στο ΑΠΘ». «Αυτή τη στιγμή παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και είναι οι περισσότεροι φοιτητές, οι οποίοι δεν έρχονται εξαιτίας της παρουσίας της αστυνομίας», σημείωσε καταλήγοντας: «Καλούμε την κυβέρνηση να διατάξει την αποχώρηση -τώρα της αστυνομίας και την καλούμε επίσης να ξεχάσει τα σενάρια της εφαρμογής και εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να οξύνει την κατάσταση».

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια

Ελεύθεροι, μετά την αναβολή της δίκης τους από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, αφέθηκαν τα τρία άτομα (δύο 22χρονοι και ένας 21χρονος) που είχαν συλληφθεί μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, φθορές, οπλοκατοχή, παράβαση των νόμων περί διαδηλώσεων και ναρκωτικών, κατά περίπτωση, στα τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια των επεισοδίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ