Άλσος Βεϊκου: Άγρια συμπλοκή μαθητών από το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Άλσος Βεϊκου: Άγρια συμπλοκή μαθητών από το σχολείο του 14χρονου που αυτοκτόνησε

Για τα «μάτια» κάποιας συμμαθήτριάς τους έγινε η άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών από το σχολείο του 14χρονου Μάκη και μαθητών άλλου σχολείου στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι, σύμφωνα με παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι μαθητές από το σχολείο του Παγκρατίου πείραξαν «κάποια κορίτσια» από την παρέα των παιδιών από το σχολείο του 14χρονου Μάκη, τότε «πήγαμε να τους ζητήσουμε τον λόγο και τσακωθηκαμε», στη συνέχεια όπως αναφέρουν, το περιστατικό αυτό «δεν έχει καμία σχέση με το bullying που έκαναν κάποιοι συγκεκριμένοι στον Μακη».

Για την άγρια συμπλοκή στο Άλσος, κλήθηκε η αστυνομία ενώ η ομάδα ΔΙΑΣ προχώρησε σε πέντε συλλήψεις, με τους ανήλικους να μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα Γαλατσίου. Οι τρεις από τους πέντε συνελήφθησαν αμέσως ενώ οι άλλοι δυο κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους μαθητές που ενεπλάκησαν στο άγριο επεισόδιο είχαν μαχαίρια και λεπίδες κάτι το οποίο οι πρωταγωνιστές της συμπλοκής αρνήθηκαν ενώπιον των Αρχών. Από τη συμπλοκή αυτή τραυματίστηκαν ελαφρά ένας 14χρονος και ένας 15χρονος. Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι τέσσερις κατηγορούνται για σωματική βλάβη και ο πέμπτος για απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βίας

«Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες της 17-5-2022 στην περιοχή του Γαλατσίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), πέντε (5) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της απειλής, της απόπειρας κλοπής και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (17-5-2022) εντός του Άλσους Βεϊκου στο Γαλάτσι, κατά τη διάρκεια που στο χώρο βρίσκονταν μαθητές δύο Γυμνασίων, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, πέντε (5) ανήλικοι προσέγγισαν δύο (2) επίσης ανήλικους, αρχικά τους επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας τους τραυμάτισαν ελαφρά.

Επιπρόσθετα, ένας από τους κατηγορουμένους απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν εκ των παθόντων, ενώ έτερος προσπάθησε ανεπιτυχώς να του αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου επενέβησαν οι καθηγητές συνοδοί των ανωτέρω Σχολείων και απετράπη η κλιμάκωση του επεισοδίου.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γαλατσίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ