Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στο ΑΠΘ (pic & vid)

Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στο ΑΠΘ (pic & vid)

Άγρια επεισόδια μεταξύ των φοιτητών και των δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr οι σκληρές σκηνές βίας ξεκίνησαν όταν ένα άτομο ζήτησε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ τον λόγο της παρουσίας τους μέσα στο ΑΠΘ.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια τον απώθησαν και τότε ξεκίνησαν τα άγρια επεισόδια με χτυπήματα στους φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν και νωρίτερα με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Ειδικότερα, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών, όπως και πέταξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, μάλιστα, σε μια προσαγωγή ατόμου η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Οι φοιτητές αυτήν την ώρα έχουν δημιουργήσει αλυσίδα προστασίας μπροστά από την Πρυτανεία του ΑΠΘ φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσία της ΕΛΑΣ μέσα στο πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται πως το κλίμα ήταν τεταμένο από τις πρωινές ώρες, αφού η αστυνομία βρισκόταν εντός του Πανεπιστημίου όπου προστάτευε τους εργάτες, οι οποίοι απομάκρυναν τα μπάζα και τα γυαλιά από τις εκτεταμένες καταστροφές που σημειώθηκαν το Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ