Ανοικτοί και προσβάσιμοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και προς τα νοσοκομεία

Ανοικτοί και προσβάσιμοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και προς τα νοσοκομεία

Ανοικτοί και, χωρίς να χρειάζονται τα οχήματα αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι κεντρικοί δρόμοι του δήμου Αθηναίων, ενώ προσβάσιμα είναι και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Δεκάδες οχήματα έργου του δήμου (42 συνολικά εκχιονιστικά, αλατιέρες κ.α ) επιχειρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Από νωρίς το πρωί και αφού άνοιξαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όλες οι δυνάμεις του δήμου συνεχίζουν τον αποχιονισμό σε συνοικίες της Αθήνας, όπου έχει αφήσει το «αποτύπωμά» της η «Ελπίδα».

Αυτή, την ώρα συνεργεία ρίχνουν αλάτι σε τριάντα δρόμους. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου είναι σε πλήρη κινητοποίηση, συνεπικουρούμενος και από άλλες μάχιμες υπηρεσίες (πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού κλπ), για την αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων προκάλεσε η χθεσινή χιονοκαταιγίδα. Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και η Ομάδα Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων του δήμου ήταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους της Αθήνας μαζί με το προσωπικό του δήμου.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η κινητοποίηση για την προστασία από το ψύχος αστέγων και ατόμων άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στο Κέντρο Αστέγων περίπου 250 άτομα, οι ομάδες του street work, «σαρώνουν» την πόλη όλο το 24ωρο παρέχοντας φαγητό , κουβέρτες, ζεστά ροφήματα κ.α στους αστέγους που αρνούνται να μετακινηθούν στο Κέντρο. Από τους εκατοντάδες αστέγους που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, υπολογίζονται σε 80-100 εκείνοι που αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποια από τις δομές φιλοξενίας που έχει ανοίξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ