Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Μεσαίωνας στην εκκλησία - Οι αγανακτισμένοι έγιναν... αντιεμβολιαστές

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Μεσαίωνας στην εκκλησία - Οι αγανακτισμένοι έγιναν... αντιεμβολιαστές

«Θα εμφανιστούν πολιτικοί σχηματισμοί που θα έχουν επενδύσει σε αυτόν τον αντιεμβολιασμό» τόνισε, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος

«Υπάρχουν παράγοντες μέσα στην κοινωνία και την πολιτεία που εκμεταλλεύονται τα ιδεολογήματα των αντιεμβολιαστών και τους ανθρώπους αυτούς προς ίδιον όφελος και θα το δούμε σε βάθος χρόνου, όταν θα εμφανιστούν πολιτικοί σχηματισμοί που θα έχουν επενδύσει σε αυτόν τον αντιεμβολιασμό» τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα (91,6 και 105,8), ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Δυστυχώς το φαινόμενο του αντιεμβολιασμού μεγαλώνει στη χώρα μας, σημείωσε ο κ. Χρυσόστομος. «Όσο και αν δείχνουν να αυξάνονται τα ποσοστά των εμβολιασμών, εν τούτοις οι άνθρωποι οι οποίοι αντιδρούν συσπειρώνονται, οργανώνονται πλέον σε ομάδες και προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν αντίποδα. Η γνώμη μου είναι ότι η υποχρεωτικότητα για όλους είναι η μόνη λύση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και υπαγορεύεται από την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Το πώς όμως θα εφαρμοστεί αυτή η υποχρεωτικότητα είναι ένα θέμα που δεν αφορά την εκκλησία. Καταλαβαίνω ότι μέσα στα σπλάχνα μας έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται σε μια κατάσταση Μεσαίωνα, όμως αυτό δεν πρέπει να λειτουργεί αποτρεπτικά, με βάση την αναγκαιότητα του εμβολιασμού να προχωρήσουμε σε μια υποχρεωτικότητα» ανέφερε.

Ο μεσαίωνας αυτός στην εκκλησία ανδρώθηκε και ενισχύθηκε σιγά σιγά, υποστήριξε ο κ. Χρυσόστομος και έχει δημιουργήσει ιδεολογήματα πλέον πάνω στα οποία στηρίζονται. «Θα βρεθούν στην επικαιρότητα και θα εμφανιστούν προεκλογικά. Ο τρόπος με τον οποίο συσπειρώνονται και οργανώνονται δίνει αυτή την εικόνα. Σε αυτούς τους αντιεμβολιαστές υπάρχουν ακραίοι δεξιοί και ακραίοι αριστεροί. Οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος έχουν γίνει αντιεμβολιαστές τώρα με την έννοια της ιδεολογίας».

«Όσο υπάρχουν αντιεμβολιαστές κι ανδρώνονται στην κοινωνία, η αλυσίδα θανάτου δεν θα σπάσει» είπε ο κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας πως οι πραγματικοί πιστοί της εκκλησίας δεν μπορούν να επενδύουν στον θάνατο των συνανθρώπων τους. «Όταν κάνουν ό,τι κάνουν για να ικανοποιήσουν ένα ιδεολόγημά τους το οποίο προκαλεί θάνατο στους ανθρώπους, δεν επενδύουν σε αυτό; Αυτή τη στιγμή είναι πολιτικοί οι σκοποί, έχω εδραιώσει αυτή την άποψη μέσα μου» υπογράμμισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας. Όπως συμπλήρωσε, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν έναν αρνητισμό για θέματα υγείας ή προκαταλήψεων τους οποίους επίσης εκμεταλλεύονται και τους προβάλλουν, αλλά υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι συστηματικά πλέον χρησιμοποιούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα για να επενδύσουν στις δικές τους βλέψεις και στις δικές τους επιδιώξεις.

Ο κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε τέλος και στην επίσκεψη του πάπα, σημειώνοντας πως η παρουσία του στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. «Η παρουσία του τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης των χριστιανικών αξιών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, κάτι το οποίο θα δούμε στο μέλλον να αναπτύσσεται και να επιβάλλεται».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ