ΠΟΕΔΗΝ: Βρήκαν ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη Κοσμά, αλλά άφησαν 50χρονο εμβολιασμένο σε λίστα αναμονής

ΠΟΕΔΗΝ: Βρήκαν ΜΕΘ για τον Μητροπολίτη Κοσμά, αλλά άφησαν 50χρονο εμβολιασμένο σε λίστα αναμονής

Σε μια  προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία για τη διασωλήνωση του «αρνητή» του κορωνοϊού Μητροπολίτη Κοσμά.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος από το Αγρίνιο στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχει 50χρονος εμβολιασμένος άνδρας που είναι διασωληνωμένος επί πέντε μέρες σε κλινική και δεν έχει μεταφερθεί ακόμα σε ΜΕΘ.

Ολόκληρη η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κοροναϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ. Κοιτάξτε όμως τι συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους, ειδικά ηλικιωμένους.

Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολιαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ