Καταδίωξη αλά Πέραμα στη Θεσσαλονίκη: Όχημα προσπάθησε να πατήσει αστυνομικούς της ομάδας Ζ

Καταδίωξη αλά Πέραμα στη Θεσσαλονίκη: Όχημα προσπάθησε να πατήσει αστυνομικούς της ομάδας Ζ

Κινηματογραφική καταδίωξη οχήματος σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Η καταδίωξη είχε κοινά χαρακτηριστικά με την αιματηρή καταδίωξη οχήματος στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος εγκλωβίστηκε, επιχείρησε να πατήσει αστυνομικούς της ομάδας Ζ.


Το χρονικό της καταδίωξης

Η καταδίωξη άρχισε στη 1:20 το ξημέρωμα της Τρίτης. Περιπολικό της Άμεσης Δράσης ακολουθεί όχημα το οποίο κινείται ανάποδα στην οδό Αγ. Δημήτριου. Το όχημα δεν σταματά. Δύο περιπολικά συνεχίζουν να το καταδιώκουν. Το όχημα μέσω τη παλιάς λαχαναγοράς κινείται για Μετέωρα. Εμβολίζει ένα περιπολικό και συνεχίζει. Από το τέρμα των αστικών λεωφορείων κατευθύνεται προς τον Άγιο Ραφαήλ. Εκεί εγκλωβίζεται. Περικυκλώνεται από περιπολικά και αστυνομικούς της ομάδας Ζ. Ο οδηγός πατάει γκάζι και προσπαθεί να τους χτυπήσει. Οι αστυνομικοί με αστραπιαίες κινήσεις επιταχύνουν και αποφεύγουν την πρόσκρουση. Η καταδίωξη συνεχίζεται από τα περιπολικά στα στενά των Μετεώρων. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το όχημα καταλήγει σε τοίχο και οι τέσσερις επιβάτες του το εγκαταλείπουν.


Τα πληρώματα των περιπολικών Άμεσης Δράσης, ΟΠΚΕ και του ΑΤ Λευκού Πύργου που συμμετείχαν στην καταδίωξη και βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν και συνέλαβαν τους τέσσερις επιβάτες. Ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 18 ετών, ήταν λαθροδιακινητής και οι υπόλοιποι τρεις, υπήκοοι Συρίας, είχαν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Τους ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Το όχημα έφερε αθηναϊκές πινακίδες και είχε κλαπεί τις προηγούμενες ημέρες από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ