Θεσσαλονίκη - Δίκη γυναικολόγου: «Οι φοιτήτριες ήταν υποκινούμενες και είπαν ψέματα»

Θεσσαλονίκη - Δίκη γυναικολόγου: «Οι φοιτήτριες ήταν υποκινούμενες και είπαν ψέματα»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο ιατρός - γυναικολόγος φέρεται πως καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Με την απολογία του κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης όπου δικάζεται καθηγητής Μαιευτικής ο οποίος φέρεται ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες του κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης

Σύμφωνα με το grtimes.gr ο κατηγορούμενος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες ψεύδονται. ” Κανείς στο ιατρείο μου δεν πληρώνει όταν είναι γιατρός, φοιτητής ή άνεργος. Εγώ θα συνεχίσω να το κάνω αυτό για όσους έχουν ανάγκη. Έτσι είναι το κοινωνικό μου έργο. Έκανα την εξέταση όπως γίνεται σε όλες τις γυναίκες. Οι συγκεκριμένες φοιτήτριες είπαν ψέματα” ανέφερε ο γιατρός κατά την απολογία του.

Και συνέχισε λέγοντας ότι “ήταν υποκινούμενες και σκοπός τους ήταν να φύγω από το πανεπιστήμιο. Με έχουν καταστρέψει ως επαγγελματία γιατρό. Είπαν ότι έχουν παρενοχληθεί (κάποιες φοιτήτριες) και έκαναν διπλωματική εργασία μαζί μου ενώ ξανά ήρθαν για γυναικολογική εξέταση”.

Μετά το πέρας της σημερινής δικάσιμου η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τις 3 Νοεμβρίου. Στα δικαστήρια κατέφυγαν φοιτήτριες που καταγγέλλουν τον καθηγητή τους ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά, εκμεταλλευόμενος τη θέση που κατέχει.

Σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες ο ιατρός- γυναικολόγος φέρεται πως καλούσε τις φοιτήτριες του στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Ακόμη φέρεται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση και άλλοτε τις εκβίαζε απειλώντας αυτές για το αντίθετο. Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, από το πρωί και κατά τη διάρκεια της δίκης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη γυναικείων οργανώσεων και φοιτητικών συλλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ