ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

ΕΛ.ΑΣ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

H ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία Διονύση (Ντίμη) Κορφιάτη, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, «έριξε φως» στην ανθρωποκτονία σε βάρος του 54χρονου Ντίμη Κορφιάτη και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα και ενός 43χρονου αλλοδαπού, πράξεις που έλαβαν χώρα την 7η Μαΐου 2021 στη Ζάκυνθο.

Όπως ανακοινώθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και ενός άγνωστου δράστη για, κατά περίπτωση, συμμορία, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εμπρησμό, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία, κλοπή και νομοθεσία περί όπλων.

Το χρονικό της δολοφονίας

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της 7ης Μαΐου, δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε επιχείρηση στη Ζάκυνθο όπου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 54χρονο επιχειρηματία, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο 53χρονος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εντός της επιχείρησης.

Εξερχόμενοι οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον του 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά της επιχείρησης.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων.

Από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο πολεμικά τυφέκια, τύπου «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις γεμιστήρες, 81 φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

Από την περαιτέρω συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η εμπλοκή ως φυσικών αυτουργών ενός ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης και ενός άγνωστου δράστη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, φυσικός αυτουργός είναι ο Παπαδάτος Αντώνης, ήδη έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για τη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη, πέρυσι τον Ιούνιο, ενώ στους υπολοιπους τέσσερις συγκαταλέγεται ο Παναγιώτης Σαρακίνης, επίσης έγκλειστος στην Αλικαρνασσό κατηγορούμενος για συμμετοχή στο φόνο της συζύγου Κορφιάτη.

Γενετικό υλικό των δύο βρέθηκε σε όπλα, κράνη μηχανής και γάντια που εντοπίστηκαν σε αγροικία στον Αμπελώνα Ηλείας ιδιοκτησίας του αδελφού της συζύγου του Παπαδάτου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος της 37χρονης συζύγου του Κορφιάτη.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ