Συνελήφθη 34χρονος τζιχαντιστής του ISIS στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη 34χρονος τζιχαντιστής του ISIS στο κέντρο της Αθήνας

Ο Ιρακινός εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από ξένες συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στη σύλληψη 34χρονου από το Ιράκ,ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Ο άντρας, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη, μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άνδρας που συνελήφθη είναι Ιρακινός, έχει 4 παιδιά, ενώ έχει κάνει αίτηση στη χώρα μας για παροχή ασύλου, που όμως απορρίφθηκε δύο φορές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους και βίντεο που φέρεται να πιστοποιεί τη συμμετοχή του 34χρονου στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο 34χρονος κρατείται και ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ αυτήν την ώρα διενεργρείται έρευνα στο σπίτι 'οπου διέμενε. Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ