Υπόθεση Μάριος Παπαγεωργίου: Το «ξεπάγωμα» της υπόθεσης αιτήθηκε η μητέρα του

Υπόθεση Μάριος Παπαγεωργίου: Το «ξεπάγωμα» της υπόθεσης αιτήθηκε η μητέρα του

Εννέα χρόνια πέρασαν από την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου και η μητέρα του κατέθεσε αίτημα στον Άρειο Πάγο για την επίσπευση των διαδικασιών για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Ρουσόπουλο, η μητέρα του Μαριου Παπαγεωργιου, υπέβαλλε αίτημα για «ξεπάγωμα» της υπόθεσης κατά το σκέλος που αφορά τους συνεργούς της δολοφονίας του.

«Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» δήλωσε η κυρία Βαρβάρα Θεοδωράκη, εξερχόμενη του Αρείου Πάγου.

«Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας. Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από το Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία» τόνισε ο δικηγόρος της, Νίκος Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η κυρία Θεοδωράκη βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση από την στασιμότητα της έρευνας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 9 νέων προσώπων για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου. Από το 2019, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανάκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ