Σωστικά συνεργεία μe σκύλους και drones στην Κρήτη

Σωστικά συνεργεία μe σκύλους και drones στην Κρήτη

Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον σεισμό είναι ένας νεκρός, ο οποίος ανασύρθηκε από το ξωκκλήσι Προφήτης Ηλίας Αρκαλοχωρίου

Τριάντα πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, διασωστικούς σκύλους, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) του Πυροσβεστικού Σώματος αναχωρούν σε λίγα λεπτά με αεροσκάφη C130 και ATR για την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα στις 9:17, με επίκεντρο 23 Χλμ. ΒΔ της πόλης της Άρβης και σε απόσταση 346 Χλμ ΝΝΑ της Αθήνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του σχεδίου «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» από την Πολιτική Προστασία, με εντολή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι ΕΜΑΚ, καθώς και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Κρήτης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τον σεισμό είναι ένας νεκρός, ο οποίος ανασύρθηκε από το ξωκκλήσι Προφήτης Ηλίας Αρκαλοχωρίου, μετά από ενέργειες πυροσβεστών της 3ης ΕΜΑΚ, και εννέα τραυματίες.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα πιθανόν εγκλωβίστηκε μετά από πτώση τοίχου στο σπίτι της, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική. Ωστόσο, έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, κυρίως από πανικόβλητους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, τα οποία ερευνώνται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση πραγματοποιούνται περιπολίες από πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ