Αρνητές–γονείς έστειλαν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς & τους απειλούν με εξοντωτικά πρόστιμα

Αρνητές–γονείς έστειλαν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς & τους απειλούν με εξοντωτικά πρόστιμα

Οι τρεις καθηγητές του σχολείου κινδύνευσαν να βρεθούν στο αυτόφωρο

Στην ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε από την υπηρεσία της στο λιμενικό σώμα θα πρέπει να εξηγήσει τη συμπεριφορά της αρνήτρια του κορωνοϊού ενάντια στο νόμο για τα μέτρα της πανδημίας στο σχολείο του παιδιού της.

Πρόκειται για μια 38χρονη με βαθμό ανθυπασπιστή στο λιμενικό μητέρα μαθητή η οποία προκάλεσε μαζί με τον σύζυγό της μεγάλη αναστάτωση σε γυμνάσιο στα Καμίνια ξεσπώντας με φωνές και απειλές εναντίον 3 εκπαιδευτικών επειδή δεν επέτρεπαν την είσοδο του παιδιού τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και βεβαίωση αρνητικού self-test.

Οι τρεις καθηγητές του σχολείου κινδύνευσαν να βρεθούν στο αυτόφωρο. Η κατάσταση ξέφυγε όταν η αξιωματικός του Λιμενικού κι ο σύζυγός της προχώρησαν σε μήνυση κατά της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και της υπεύθυνης COVID του σχολείου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μηνύσεις κι εκείνοι για να αφεθούν ελεύθεροι και να μην επιβαρυνθεί το ποινικό μητρώο τους ενώ είχαν απλά κάνει το καθήκον τους στο σχολείο.

«Δεν έχει έρθει κάποιο εξώδικο σε εμάς ως Διδασκαλική Ομοσπονδία. Αυτά απευθύνονται απευθείας στους συναδέλφους. Ευτυχώς δεν υπάρχει κάτι τόσο έντονο όσο αυτό που έγινε στα Καμίνια, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν φτάσει και σε εμάς επιστολές, ενώ συνάδελφοί μας βρέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα γιατί δέχτηκαν μηνύσεις», ανέφερε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής, προσθέτοντας, ωστόσο ότι τα φαινόμενα αυτά είναι σποραδικά.

«Δε μιλάμε απλά για οδηγίες, αλλά για νόμο, κάτω από τον οποίο λειτουργούν οι εκπαιδευτικοί. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε σε ανάλογα περιστατικά να μην οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί στα αστυνομικά τμήματα και να προστατεύονται σε περίπτωση μηνύσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εξοργιστικό χαρακτηρίζει το περιστατικό η ΕΛΜΕ Πειραιά και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών. Σε κάθε σχολείο όπως αναφέρεται υπάρχουν γονείς αρνητές της πανδημίας που αρνούνται να εφαρμόσουν τα παιδιά τους τα μέτρα κατά του COVID εκτοξεύοντας απειλές σε δασκάλους και καθηγητές.

Τη στήριξή της στους λειτουργούς της εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της πανδημίας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα σώματα για την προστασία τους από ανάλογα περιστατικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ