Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη για το τροχαίο στη Βουλή

Δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη για το τροχαίο στη Βουλή

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οδηγού μοτοσυκλέτας, του 23χρονου Ιάσονα.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας (πλημμέλημα) σε βάρος του αστυνομικού-οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της Ντόρας Μπακογιάννη ο οποίος ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό οδηγού μοτοσυκλέτας, του 23χρονου Ιάσονα. Για την υπόθεση αυτή διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Απ. Ανδρέου και η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της δικογραφίας που σχημάτισε η Τροχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι νεαρός άνδρας μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο αλλά λίγα 24ωρα αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή. Μάλιστα, η οικογένειά του αποφασίζει να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει άλλες ζωές.

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό συμβάν και οι οποίες ερευνήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της κυρίας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής.

Ωστόσο, με βάση τις διαδικασίες που έχουν οριστεί από την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη εκείνη την ημέρα δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ