Φθιώτιδα: Σοκάρει ο 14χρονος «Νέρωνας»: Έβαζα φωτιές... γιατί μου αρέσει - Οδηγείται στον εισαγγελέα

Φθιώτιδα: Σοκάρει ο 14χρονος «Νέρωνας»: Έβαζα φωτιές... γιατί μου αρέσει - Οδηγείται στον εισαγγελέα

«Μου άρεσαν οι φωτιές και οι καπνοί» φέρεται να είπε o 14χρονος  κατά την ανάκρισή του, συμπληρώνοντας ότι έβαζε φωτιά με αναπτήρα.

 

Στον εισαγγελέα οδηγείται το μεσημέρι της Πέμπτης ο 14χρονος που ομολόγησε πως είναι υπεύθυνος για εννιά εμπρησμούς στην περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας. Μαζί του θα οδηγηθούν και οι γονείς του, οι οποίοι συνελήφθησαν και εκείνοι το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς ο γιος τους, που κατηγορείται για κακούργημα, είναι ανήλικος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε προσαγωγή του 14χρονου από αστυνομικούς, ενώ λίγες ώρες αργότερα ομολόγησε ότι ευθύνεται για τους εννέα εμπρησμούς, μεταξύ των οποίων και η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε στον Θεολόγο Φθιώτιδας στις 6 Αυγούστου που έκαψε μεγάλες εκτάσεις. Ο 14χρονος κατά την ομολογία του ισχυρίστηκε πως έβαζε τη φωτιά με αναπτήρα.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη του 14χρονου τόσο από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στην περιοχή και οι οποίες κατέγραψαν τη δράση του, αλλά και από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Το μοιραίο λάθος του, φαίνεται να ήταν η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία και η οποία κατασβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα στις 5 Αυγούστου με τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως και ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε ή ξεπερνούσε τους 44οC.

Αποκορύφωμα της εγκληματικής συμπεριφοράς ήταν σύμφωνα πάντα με το Lamiareport.gr, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στον ΟΣΜΑΕΣ που κατέστρεψε ολοσχερώς ή μερικώς 23 σπίτια, εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ελιές, καθώς και ένα jcb του Δήμου Λοκρών, ενώ κινδύνευσαν ακόμη περισσότερες περιουσίες ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ