Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για την άγρια δολοφονία της Γαρυφαλιάς

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για την άγρια δολοφονία της Γαρυφαλιάς

Δεν έπεισε τις αρχές ο 30χρονος που υποστηρίζει ότι έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 30χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλιάς στην Φολέγανδρο, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Να σημειωθεί επίσης ότι διετάχθη η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αφού η υπεράσπιση του 30χρονου υποστηρίζει ότι ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, βγήκε από το νοσοκομείο Νάξου και οδηγήθηκε στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Ο άνδρας είχε νιώσει αδιαθεσία την Τετάρτη και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία παρέδωσε στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του.

Παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισής του για να πείσουν ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, οι αρχές δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο δράστης ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Ο 30χρονος θα μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης

Οι κακώσεις που είχε το θύμα στο πρόσωπο και το κεφάλι προήλθαν από τα χτυπήματα που της προκάλεσε ο 30χρονος. Δηλαδή η 26χρονη γρονθοκοπήθηκε. Σε ό,τι αφορά τα σημάδια από γδάρσιμο στην πλάτη αυτά προήλθαν από τα βράχια.

Όπως προκύπτει δηλαδή από την ιατροδικαστική έκθεση, επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες ότι ο 30χρονος γρονθοκόπησε την Γαρυφαλλιά, την έσυρε στα βράχια και στη συνέχεια την έριξε στη θάλασσα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή με αποτέλεσμα η 26χρονη να βρει φρικτό θάνατο από πνιγμό.

Το άγριο έγκλημα στη Φολέγανδρο ξυπνά μνήμες από την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο με τις δύο δολοφονίες να παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ