Προειδοποίηση Άκη Τσελέντη για ισχυρότερο σεισμό στη Θήβα (vid)

Προειδοποίηση Άκη Τσελέντη για ισχυρότερο σεισμό στη Θήβα (vid)

«Η Θήβα είναι μια περιοχή με άθλια δόμηση - Καλό θα ήταν οι κάτοικοι να ξεσκονίσουν τις γνωστές οδηγίες σεισμικής προφύλαξης» προειδοποίησε ο κ. Τσελέντης που δήλωσε ανήσυχος για το γεγονός ότι δεν έχει εκτονωθεί ακόμη το φαινόμενο.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, προειδοποίησε τους κατοίκους της Θήβας για το ενδεχόμενο πιο δυνατού σεισμού. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν περιμένει πολύ μεγάλο σεισμό, ωστόσο, μια ισχυρότερη δόνηση απ' αυτές που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, είναι πιθανή, μιας και η περιοχή έχει βεβαρημένο ιστορικό δονήσεων.

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και σαφώς και στην Αθήνα. Τη συγκεκριμένη περιοχή την μελετάμε εδώ και αρκετές μέρες λόγω της σεισμικής ακολουθίας που καταγράφεται» είπε ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε: «Μας τα χάλασε ο σημερινός σεισμός γιατί πιστεύαμε ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση της περιοχής».

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Θήβα

Παράλληλα, τόνισε ότι λόγω της σεισμογενούς περιοχής, είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί κάποιο ρήγμα και να δώσει ακόμα μεγαλύτερο σεισμό. «Η περιοχή αυτή θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Κι αυτό γιατί είναι κοντά σε οικιστικό κέντρο με άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολλά ρήγματα με βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό.

Δεν θέλω να κινδυνολογήσω, αλλά, οι κάτοικοι της Θήβας θα πρέπει να ξεσκονίσουν τις γνωστές οδηγίες της σεισμικής προφύλαξης. Δεν εκτιμώ ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, αλλά καλό είναι να είμαστε έτοιμοι με τους κανόνες προφύλαξης» κατέληξε.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ