Χρήστος Παππάς: 30 μήνες φυλάκιση στην Ουκρανή που τον έκρυβε σπίτι της - Ποιος τον «έδωσε»

Χρήστος Παππάς: 30 μήνες φυλάκιση στην Ουκρανή που τον έκρυβε σπίτι της - Ποιος τον «έδωσε»

Ο Χρήστος Παππάς εντοπίστηκε στο σπίτι της 52χρονης το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από εννέα μήνες που καταζητούνταν.

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών, εκ των οποίων οι τρεις εκτιτέοι και οι υπόλοιποι με αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, στης οποίας το διαμέρισμα εντοπίστηκε ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς.


Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να τής αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, έδωσε όμως στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη και ως εκ τούτου αφήνεται ελεύθερη.

Αυτή είναι η 52χρονη Ελληνοουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά

Όσον αφορά στα όσα δήλωσε η ίδια, η 52χρονη υποστήριξε ότι επρόκειτο περί μιας κοινωνικής-εθιμοτυπικής επίσκεψης του Χρήστου Παππά στο σπίτι της, αναφέροντας ότι η παραμονή του ήταν προσωρινή και ούτε κοιμήθηκε, αλλά ούτε και διέμεινε ποτέ εκεί μόνιμα.

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς

Στην απολογία της ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Γνώριζα ότι αναζητείται, έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες. Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα, ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις Αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις Αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του».

Σε ερώτηση που την απηύθυνε το προεδρείο του δικαστηρίου για τον λόγο που η ίδια δεν ειδοποίησε τις Αρχές, η 52χρονη απάντησε ότι ήταν από άγνοια, ενώ εν συνεχεία, δήλωσε ότι δεν ήθελε να γίνει αντιληπτή από τον Χρήστο Παππά να καλεί την αστυνομία.


«Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις Αρχές θα κινδυνεύατε;
Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.
Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις Αρχές;
Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι, έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα».


Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία και να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, πρόταση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα που οδήγησε στη σύλληψη


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών, στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης (01/07) πραγματοποιήθηκε τηλεφώνημα στην αστυνομία, στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη «κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής».


Οι αστυνομικοί έσπευσαν στη διεύθυνση του σπιτιού, όπου και κατά την είσοδό τους στο διαμέρισμα, εντόπισαν τον Χρήστο Παππά.


Τα σημειώματα - μυστήριο

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, στο διαμέρισμα της 52χρονης ανάμεσα σε άλλα ευρήματα εντοπίστηκαν και κάποια σημειώματα, τα οποία έγραφαν: «ΔΧΠ σ´αγαπάω», «Σ'αγαπάω, αδέκαστος», «Σ'αγαπάω, πατήρ», «Δάσκαλος».
Πάντως, η ίδια δήλωσε άγνοια για τα συγκεκριμένα σημειώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ