Πάτρα: Πολίστρια του ΝΕΠ έσωσε ηλικιωμένους από πνιγμό

Πάτρα: Πολίστρια του ΝΕΠ έσωσε ηλικιωμένους από πνιγμό

Η Ντένια Κουρέτα βοήθησε στη διάσωση λουομένων που κινδύνεψαν από πνιγμό

«Φύλακα Άγγελο» είχαν τρεις λουόμενοι που κινδύνευσαν να πνιγούν, όταν στην περιοχή βρέθηκε η πολίστρια του Ναυτικού Όμιλου Πατρών (ΝΕΠ), Ντένια Κουρέτα, η οποία με αυτοθυσία κατάφερε να τους σώσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ηλικιωμένος που κολυμπούσε και παρασύρθηκε από τα ρεύματα όταν άρχισε να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια, στη συνέχεια δύο άλλες ηλικιωμένες βούτηξαν στη θάλασσα για να τον βοηθήσουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν και οι ίδιες με πνιγμό, αναφέρει το thebest.gr.

Από την περιοχή περνούσε τυχαία εκείνη τη στιγμή η Πατρινή Πολίστρια Ντένια Κουρέτα (φωτο κάτω) η οποία όταν αντελήφθη τι συμβαίνει, έπεσε στη θάλασσα για να τους σώσει.

Η μαρτυρία της Ντένιας Κουρέτα

«Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στα βαθιά, από πολύ δυνατά ρεύματα. Κουράστηκε δεν μπορούσε να γυρίσει και κάλεσε σε βοήθεια. Έσπευσαν να τον συνδράμουν δύο γυναίκες που κι αυτές όμως παρασύρθηκαν…», λέει η Ντένια Κουρέτα στο sportin.gr και συνεχίζει:

«Εκείνη την ώρα τους άκουσα και βούτηξα αμέσως. Γρήγορα βρέθηκα κοντά τους. Ζήτησα πρώτα από τον άνδρα και μετά από τις γυναίκες να πιαστούν από το πόδι μου σαν αλυσίδα. Ξεκίνησα να κολυμπώ πρόσθιο για να τους μεταφέρω προς τα έξω, αλλά τα δυνατά ρεύματα το έκαναν δύσκολο. Αναγκαστικά άλλαξα στιλ, σε ελεύθερο και τελικά τα κατάφερα!

Και οι τρεις βγήκαν στη στεριά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αμέσως μετά έφτασε και περιπολικό της ΕΛΑΣ. Ήταν όλοι τους καλά!», είπε η πολίστρια που έσωσε τρεις ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ