Δεν θα ανοίξουν τελικά στις 10 Μάϊου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Πότε επανεξετάζεται η απόφαση

Δεν θα ανοίξουν τελικά στις 10 Μάϊου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Πότε επανεξετάζεται η απόφαση

Για πιο λόγο δεν θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την επόμενη Δευτέρα

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα ανοίξουν τελικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τη Δευτέρα 10 Μαϊου, μαζί με τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, όπως αποφάσισε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Να σημειωθεί ότι, όπως σας είχε ενημερώσει νωρίτερα το fpress.gr, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, είχε προϊδεάσει για αυτή την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πελώνη: Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει, αρμόδιες πηγές διευκρίνησαν ότι τελικά ελήφθη η απόφαση για παράταση του λουκέτου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς εκτός των επιδημιολογικών δεδομένων, σύμφωνα με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέτρα πρόληψης (χρήση μάσκας και διενέργεια self test) που εφαρμόζονται στις άλλες δομές που ανοίγουν (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες. Σημειώνεται, ότι σε ανακοίνωσή που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο τύπου του υπουργείου Εργασίας γνωστοποίηση την απόφαση να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από την προσεχή Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ