Κακοκαιρία «ΑΝΤΙΝΟΟΣ»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη - Xάρτες

Κακοκαιρία «ΑΝΤΙΝΟΟΣ»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη - Xάρτες

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Επιδεινώνεται ο καιρός έως και την Τετάρτη 17/07/2019. Όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί, ο «Αντίνοος» θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 15/07 βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής τις απογευματινές ώρες Την Τρίτη 16/07 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα (χάρτης 1), και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο. Τέλος την Τετάρτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Στο χάρτη 2 παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) που περιμένουμε έως και το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07/2019.

Χάρτης 1. Αναμενόμενη κεραυνική δραστηριότητα το απόγευμα της Τρίτης 16/07. Με κόκκινο σημειώνονται οι περιοχές με την ισχυρότερη κεραυνική δραστηριότητα.

Χάρτης 2. Πρόγνωση ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) έως το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07. Με σκούρο πράσινο και μπλε σημειώνονται οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη ολικού υετού.

ΠΗΓΗ meteo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ