Αυτοί που ρίσκαραν και έχασαν τα πάντα

Ο φωτογραφικός φακός φέρνει με τον πιο τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα τη μεταναστευτική κρίση στα νότια σύνορα των ΗΠΑ

Αυτοί που ρίσκαραν και έχασαν τα πάντα

Η φωτογραφία του Μαρτίνεζ Ραμίρεζ και της κόρης του που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε αναζητώντας μια καλύτερη ζωή ξαναφέρνει στην επικαιρότητα με τον πιο τραγικό τρόπο τους κινδύνους της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τη Μεξικανή δημοσιογράφο Julia De Luc, ο Μαρτίνεζ είχε καταφέρει να διασχίσει το ποτάμι με την μόλις δύο ετών κόρη του και να την αφήσει στην αμερικανική όχθη. Οταν όμως ξαναβούτηξε για να βοηθήσει τη σύζυγό του να πραγματοποιήσει το πέρασμα η κόρη του τον ακολούθησε. Ο 26χρονος πατέρας επέστρεψε για να σώσει το μικρό κορίτσι από τα ορμητικά ρεύματα του ποταμού, αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεν είναι οι πρώτοι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους στα αμερικανο-μεξικανικά σύνορα, όπου εκατοντάδες άνθρωποι από την Κεντρική και Νότια Αμερική προσπαθούν να μπουν στις ΗΠΑ σε αναζήτσηη ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μετά το σημερινό συμβάν η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς ενέκρινε πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 4,5 δισ. δολαρίων για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ. Ωστόσο απαιτείται και η έγκριση της Γερουσίας που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους προκειξμένου ο νόμος να τεθεί σε ισχύ.

Το τραγικό περιστατικό έφερε επίσης στον νου τον μικρό Αϊλάν από τη Συρία που βρέθηκε πνιγμένος στα παράλια της Αλικαρνασσού, όταν η βάρκα με την οποία επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα βυθίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ