Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών

Η άγρια δολοφονία της 28χρονης φαίνεται πως διεπράχθη ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για παράβαση καθήκοντος των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της κοπέλας.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σημειώνεται πως η άγρια δολοφονία της 28χρονης φαίνεται πως διεπράχθη ακριβώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από την είσοδο, όπως προκύπτει από βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά το έγκλημα και έχει στη διάθεσή της η «Κ» (αλλά επιλέγει να μην δημοσιεύσει).

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι πριν το αποτρόπαιο έγκλημα, η 28χρονη γυναίκα είχε επισκεφτεί μαζί με φίλο της το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής επειδή είχε την αίσθηση ότι είχε δει τον δράστη κάτω από το σπίτι της.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η 28χρονη ζήτησε στο τμήμα να επιστρέψει στο σπίτι της με τη συνοδεία ενός περιπολικού διότι φοβόταν να γυρίσει μόνη της. Οπως φαίνεται, η αξιωματικός υπηρεσίας είπε στη γυναίκα πως θα έπρεπε να καλέσουν την Αμεσο Δράση. Σύμφωνα με την αξιωματικό, η 28χρονη απάντησε πως θα τηλεφωνούσε η ίδια.

Στη συνέχεια, η γυναίκα βγήκε από το τμήμα και κάλεσε το 100 και, ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο, ο δράστης, ο οποίος είχε μεταβεί στο σημείο με μηχανάκι, της επιτέθηκε και τη δολοφόνησε, ενώ η τηλεφωνήτρια βρισκόταν ακόμη στην άλλη άκρη της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο φίλος του θύματος, ο οποίος βρισκόταν μαζί της τη στιγμή της επίθεσης, είπε στους αστυνομικούς ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε σοκ και δεν μπορούσε να τη βοηθήσει.

«Είδα τον δράστη που φώναζε θα σε σκοτώσω και κράταγε μαχαίρι», δήλωσε στην «Κ» ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Η γυναίκα φώναζε “δέχομαι απειλές για τη ζωή μου”. Την κυνηγούσε για 100 μέτρα με το μηχανάκι και τη μαχαίρωσε μπροστά στο τμήμα», περιγράφει.

Η προηγούμενη καταγγελία και η ΕΔΕ

Οσον αφορά το παρελθόν του 39χρονου δράστη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος και η 28χρονη είχαν χωρίσει από το 2020.

Τότε, μάλιστα, η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του άνδρα για βιασμό και ξυλοδαρμό, όμως στη συνέχεια την απέσυρε.

Σημειώνεται ότι ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για όσα συνέβησαν πριν από τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους.

Σημειώνεται ότι το θύμα φέρει πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ