Νέος πρόεδρος στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας

Φιλελεύθερος με θετική απήχηση στις κοινότητες των μεταναστών

Νέος πρόεδρος στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας

Ο 60χρονος Άρμιν Λάσκετ είναι ο νέος πρόεδρος του CDU.

Ο Άρμιν Λάσκετ, που, πιθανότατα, θα επιχειρήσει να διαδεχθεί την Μέρκελ και στην καγκελαρία στις εκλογές που θα γίνουν το ερχόμενο φθινόπωρο, είναι σήμερα πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του πιο πυκνοκατοικημένου κρατιδίου της Γερμανίας.

Ο νέος επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος έχει μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία, καθώς εκλέγεται διαρκώς από το 1994. Προέρχεται από οικογένεια Καθολικών, έχει εργαστεί ως δικηγόρος και ως δημοσιογράφος και περιγράφεται από τους πολιτικούς αναλυτές ως φιλελεύθερος και ιδιαίτερα δημοφιλής στις κοινότητες των μεταναστών. Η εκλογή του εκτιμάται ότι σηματοδοτεί τη συνέχιση των πολιτικών της Άνγκελα Μέρκελ και εφόσον λάβει το χρίσμα του υποψήφιου καγκελάριου του CDU αναμένεται να επιδιώξει συνεργασίες τόσο με τους φιλελεύθερους του FDP όσο και με τους Πράσινους.

Ο Λάσκετ διαδέχεται στην προεδρία του CDU την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ που είχε με τη σειρά της διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ το 2018. Ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2020, η Κραμπ-Καρενμπάουερ παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ