Ιταλία εναντίον Ryanair λόγω… κορονοϊού – Με μάσκα στον Σηκουάνα

Ιταλία εναντίον Ryanair λόγω… κορονοϊού – Με μάσκα στον Σηκουάνα

Οι ιταλικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν στην Ryanair την πραγματοποίηση πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της χώρας, κατηγορώντας την εταιρεία ότι παραβιάζει συστηματικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ιταλίας (ENAC) υποστηρίζει πως η ιρλανδική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα οι επιβάτες της να κινδυνεύουν με έκθεση στον κορονοϊό.

Η Ryanair κατηγορείται επίσης πως δεν τηρεί τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων και αν δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες κινδυνεύει με περιορισμό των πτήσεων κατά 50%. Εφόσον συνεχίσει να μη συμμορφώνεται θα της απαγορευτεί πλήρως η πραγματοποίηση δρομολογίων από και προς την Ιταλία, αναφέρει η ENAC.

Γαλλία: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Στο μεταξύ, στο Παρίσι οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία. Το νέο μέτρο ισχύει για όσους είναι άνω των 11 ετών και αφορά όσους κινούνται στις όχθες του Σηκουάνα, σε ανοικτές αγορές και σε άλλες περιοχές όπου η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας δεν είναι εφικτή.

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ για ένα μήνα, ενώ οι αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας ενδέχεται να ανακοινώσουν επέκταση του μέτρου ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων. Την περασμένη Παρασκευή η Γαλλία ανακοίνωσε 2.288 κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ