Νύχτα οργής στις ΗΠΑ - Στο... καταφύγιο ο Τραμπ

Μάικλ Τζόρνταν για τον ρατσισμό: Φτάνει πια

Νύχτα οργής στις ΗΠΑ - Στο... καταφύγιο ο Τραμπ

Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στις ΗΠΑ, ενώ σε κλοιό βρέθηκε και ο Λευκός Οίκος.

Οι διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια που πυροδότησε ο φόνος του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ορισμένες πόλεις έχουν ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες και έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Εθνοφρουράς για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βανδαλισμών και εμπρησμών.

Στην Ατλάντα απολύθηκαν δύο αστυνομικοί και άλλοι τρεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για χρήση υπερβολικής βίας, όταν χρησιμοποίησαν τέιζερ για να ακινητοποιήσουν δύο πολίτες.

Δυνάμεις της Εθνοφρουράς έχουν κληθεί στην Ουάσιγκτον, στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια και στη Βοστόνη, στο Τενεσί και στη Μινεσότα. Συνολικά 5.000 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν κληθεί μέχρι στιγμής, ενώ σε πολλές πόλεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24ώρων οι ειρηνικές διαδηλώσεις.

Στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον ωστόσο τα επεισόδια έφτασαν ως και έξω από τον Λευκό Οίκο και η Μυστική Υπηρεσία έκρινε σωστό να φυγαδεύσει τον πρόεδρο Τραμπ και μέλη της οικογένειάς του. Όπως έγινε γνωστό, παρέμειναν για λιγότερο από μία ώρα στο υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου. Το Σαββατοκύριακο ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε πως θα συμπεριλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων τους antifa, χωρίς πάντως να μπει σε λεπτομέρειες.

Την ίδια στιγμή και στον απόηχο του φόνου του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη σύλληψή του στη Μινεσότα, πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν δικαιοσύνη. Η Μισέλ Ομπάμα ζήτησε τη συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Μάικλ Τζόρνταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ