Περισσότερες ελπίδες για το remdesivir στη μάχη κατά του Covid-19

Και άνοδος στην Wall Street

Περισσότερες ελπίδες για το remdesivir στη μάχη κατά του Covid-19

Δυο κλινικές μελέτες για το φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences προκαλούν αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων δήλωσε την Τετάρτη πως βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την Gilead για τη χορήγηση του remdesivir σε ασθενείς με Covid-19.

Ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι είχε σχολιάσει από την πλευρά του πως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι υποσχόμενα, καθώς έδειξαν μείωση του χρόνου ανάρρωσης των ασθενών.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία των ερευνών που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η εταιρεία, η κατάσταση της υγείας του 50% των ασθενών που έλαβε το φάρμακο βελτιώθηκε σημαντικά. Ωστόσο αναμένεται να χρειαστούν και άλλες έρευνες πριν υπάρξουν οριστικά συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση η μετοχή της Gilead είναι από τους πρωταγωνιστές κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της Wall Street κλείνοντας χθες με άνοδο 5,68% στα 83,14 δολάρια. Τα υποσχόμενα αποτελέσματα άλλωστε ήταν και από τους βασικούς παράγοντες του χθεσινού ράλι στην αμερικανική αγορά, όπου o Dow Jones έκλεισε στο +2,21%, ο Nasdaq στο +3.57% και ο S&P500 στο +2,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ