Ελπίδες για αντιμετώπιση του κορονοϊού με το remdesivir

Περισσότερες από είκοσι εταιρείες στην κούρσα για τη θεραπεία του Covid-19

Ελπίδες για αντιμετώπιση του κορονοϊού με το remdesivir

Το φάρμακο της αμερικανικής Gilead Sciences χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία σε 125 ασθενείς με Covid-19 αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Η μετοχή της Gilead είναι από τους πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης της Wall Street μετά τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα της κλινικής έρευνας του φαρμάκου remdesivir. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο 7,58% αν και ειδικοί επισημαίνουν πως είναι νωρίς για πανηγυρισμούς.

Πολλές φαρμακευτικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου για την εξεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 150.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως τα θετικά αποτελέσματα στα οποία αναφέρονται οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο δεν επαρκούν για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και τονίζουν πως θα απαιτηθούν επιπλέον κλινικές μελέτες.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου τόνισε πως τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητα είναι αποσπασματικά και πως η εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος αυτή τη στιγμή είναι πρόωρη και στερείται επιστημονικής βάσης.

Συνολικά, 21 εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η Amgen, η GlaxoSmithKline, η Dynavax, η Johnson & Johnson, η Inovio, η Novavax, η Regeneron, η Roche, η Sanofi και η Takeda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ