Διπλάσιοι θάνατοι από τον κορονοϊό παγκοσμίως σε δέκα μέρες

Διπλάσιοι θάνατοι από τον κορονοϊό παγκοσμίως σε δέκα μέρες

Τα 2 εκατ. αγγίζει ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού παγκοσμίως, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τα κρούσματα που είχαν ανακοινωθεί στις 2 Απριλίου.

Ο αριθμός των θανάτων σε όλο τον κόσμο αγγίζει τις 120.000 και διπλασιάστηκαν μέσα σε μόλις δέκα ημέρες, καθώς στις 3 Απριλίου ήταν κοντά στις 59.000.

Σε απόλυτους αριθμούς οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην κορυφή τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 26.600 νέα κρούσματα και 1.535 θάνατοι που ανεβάζουν τον συνολικό θλιβερό απολογισμό σε 23.640 θανάτους, ενώ στην Ευρώπη η Ιταλία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 20.465 θανάτους. Ακολουθούν Ισπανία και Γαλλία, ενώ αμέσως μετά βρίσκεται η Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το worldometers.info.

Στους θανάτους ανά εκατ. κατοίκων η Ιταλία παραμένει στην κορυφή με 338 απώλειες, το Βέλγιο ακολουθεί με 337 και στην τρίτη θέση βρίσκετια η Γαλλία με 229 θανάτους. Κατά μέσο όρο παγκοσμίως αναφέρονται 15,3 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, ενώ η χώρα μας βρίσκεται χαμηλότερα στην κατάταξη, με τους 99 θανάτους που έχουν ανακοινωθεί συνολικά να αντιστοιχούν σε 9 απώλειες ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ