Επέστρεψε από σήμερα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας - Τι ισχύει με τα πρόστιμα

Επέστρεψε από σήμερα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας - Τι ισχύει με τα πρόστιμα

Ποιες ημέρες δεν εφαρμόζεται το μέτρο του δακτυλίου.

Επέστρεψε από σήμερα, Τρίτη, 26 Απριλίου το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, μετά την τετραήμερη αναστολή του (από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα).

Στον Δακτύλιο κινούνται ελεύθερα τα αυτοκίνητα τεχνολογίας Euro 6 με εκπομπές ρύπων έως 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα ηλεκτρικά μοντέλα, τα υβριδικά και εκείνα με εργοστασιακό σύστημα φυσικού αερίου ή υγραερίου. Οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων θα πρέπει να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τo daktylios.gov.gr. Ωστόσο τα υπόλοιπα οχήματα θα εισέρχονται στον Δακτύλιο με το καθεστώς «Μονά-Ζυγά».

Δακτύλιος: Ποιες ημέρες δεν εφαρμόζεται το μέτρο

Σημειώνεται ότι το μέτρο Δακτυλίου εφαρμόζεται μόνο τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 7 π.μ έως τις 8μμ και την Παρασκευή, από τις 7 π.μ έως τις 3μμ. Δεν ισχύει για τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες απεργίας στα ΜΜΜ. Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του Μικρού Δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον Μικρό Δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ