Νέα προβλήματα για τα αυτοκίνητα της Tesla - Τα διαβρώνει... η σκουριά

Νέα προβλήματα για τα αυτοκίνητα της Tesla - Τα διαβρώνει... η σκουριά

Τα περιστατικά διάβρωσης σε μοντέλα της Tesla πυκνώνουν, εγείροντας νέα ερωτηματικά για την αξιοπιστία και την αντοχή στον χρόνο των μοντέλων της.

Εν έτει 2022 το τελευταίο πράγμα που περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα σύγχρονο και δη ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι η… σκουριά. Η διάβρωση που χτυπά τα απροστάτευτα μεταλλικά μέρη ενός αμαξώματος, απειλώντας την ίδια την ύπαρξή τους.

Αντιμέτωποι με αυτό το θλιβερό φαινόμενο έχουν έρθει αρκετοί ιδιοκτήτες μοντέλων της Tesla, οι οποίοι ανακάλυψαν με τον πιο δύσκολο και αποκαρδιωτικό τρόπο ότι το πολυδιαφισμένο τεχνολογικό προβάδισμα της αμερικανικής φίρμας να θαμπώνει εξαιτίας της σκουριάς.

Οι πρώτες αναφορές για την αναίτια διάβρωση των μοντέλων της Tesla και ειδικότερα του Model S, πραγματοποιήθηκαν το 2016 όταν η σκουριά έκανε την εμφάνισή της σε μεταλλικά στοιχεία του μπροστινού προφυλακτήρα.

Μάλιστα το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο, που η σκουριά άρχισε να ρέει σε υγρή μορφή από διάφορα τμήματα του αμαξώματος.

Το ίδιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και σε μοντέλα τα οποία παράχθηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Tesla δεν προχώρησε στις απαραίτητες βελτιώσεις στη γραμμή παραγωγής ώστε να αποτρέψει την επανεμφάνιση του φαινομένου της διάβρωσης στις μεταλλικές ενισχύσεις του προφυλακτήρα.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες μια φωτογραφία από την ύποπτη μεταλλική μπάρα ενίσχυσης του προφυλακτήρα μαρτυρά το μέγεθος της διάβρωσης, η οποία έχει προχωρήσει σε τέτοιον βαθμό ώστε να θέτει το ζήτημα ασφαλείας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη μεταλλική μπάρα ενίσχυσης του προφυλακτήρα δεν πρόκειται να διαδραματίσει, σε ενδεχόμενο σύγκριση, τον ρόλο που έχει αναλάβει.

Κι αυτή φυσικά είναι μόνον η αρχή, μιας και τα περισσότερα μοντέλα της Tesla δεν μετρούν περισσότερα από πέντε χρόνια ζωής, έχοντας ήδη παρουσιάσει ουκ ολίγα προβλήματα αξιοπιστίας τα οποία και τα τοποθετούν στις τελευταίες θέσεις αντίστοιχων ερευνών.

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ