Tesla: Πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης των σταθμών φόρτισης στην Ολλανδία

Tesla: Πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης των σταθμών φόρτισης στην Ολλανδία

Aνοίγει το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε άλλα EV για πρώτη φορά στην Ευρώπη

 

H Τesla ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης των σταθμών φόρτισης που διαθέτει για να ενισχύσει την προσπάθεια ανάπτυξης των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που κατασκευάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα υλοποιεί μια πρόσφατη εξαγγελία της για χρήση των σταθμών φόρτισης που διαθέτει από μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων που ανήκουν σε ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Tesla ανοίγει το δίκτυο φόρτισής της σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για πρώτη φορά με ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ολλανδία, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θέλει να φέρει τα ηλεκτρικά οχήματα πιο κοντά στον καταναλωτή, αναφέρει το Reuters.

Το πρόγραμμα θα δοκιμαστεί σε 10 τοποθεσίες στην Ολλανδία, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι Ολλανδοί οδηγοί EV που δεν έχουν μοντέλο της Tesla, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους σταθμούς Tesla ή Superchargers, μέσω της εφαρμογής Tesla.

Οι οδηγοί της Tesla μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτούς τους σταθμούς και η εταιρεία θα παρακολουθεί στενά κάθε τοποθεσία για συμφόρηση.

Η Tesla διαθέτει περισσότερους από 25.000 υπερσυμπιεστές παγκοσμίως, ενώ άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δημιουργήσει συμμαχίες ή έχουν επενδύσει σε startups για δίκτυα, καθώς σπεύδουν να κυκλοφορήσουν νέα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά.

Οι υπερσυμπιεστές είναι ανοιχτοί σε αυτοκίνητα με Σύστημα Συνδυασμένης Φόρτισης (CCS) και μπορούν να δεχθούν μοντέλα BMW, Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, Audi και Porsche.

Η Tesla χρησιμοποιεί το πρότυπο CCS στην Ευρώπη, επιτρέποντας σε μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων να φορτίζουν σε σταθμούς χωρίς προσαρμογέα που χρησιμοποιεί παρόμοια υποδοχή.

Οι τιμές χρέωσης για οδηγούς που δεν έχουν μοντέλο της Tesla θα περιλαμβάνουν επιπλέον κόστος για να υποστηριχθεί η επένδυση της αμερικάνικης εταιρείας. Η τιμή για την χρέωση μπορεί να μειωθεί με μια συνδρομή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ