Καλώς τα δεχτήκαμε: Στις "μερίδες" στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας

Αναρτήθηκαν το μεσημέρι και είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι - Δείτε τα ποσά και τη διαδικασία εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου

Καλώς τα δεχτήκαμε: Στις "μερίδες" στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας

Ο κύβος ερρίφθη και για την τελευταία φορολογική υποχρέωση του 2018. Τα τέλη κυκλοφορίας των περίπου 6,5 εκατομμυρίων οχημάτων, αναρτήθηκαν πριν από λίγο οπότε οι οδηγοί έχουν περιθώριο 35 ημερών για να ανταποκριθούν.

Αλλαγές στα ποσά δεν υπάρχουν σε σχέση με πέρυσι. Τα τέλη θα είναι και πάλι χωρισμένα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας. Η πρώτη κατηγορία αφορά στα ΙΧ που έχουν κυκλοφορήσει πριν από το 2000, η δεύτερη αυτά που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005, η 3η κατηγορία τα οχήματα με ημερομηνία κυκλοφορίας από τον Ιανουάριο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 και η 4η και τελευταία, αυτά που κυκλοφόρησαν μετά την 1/11/2010 στα οποία ο υπολογισμός γίνεται με βάση τους ρύπους και όχι τον κυβισμό.

Δείτε τα ποσά που θα πληρώσετε ΕΔΩ

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εντοπίσει κάποιος το ειδοποιητήριο. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του taxisnet. Και μέσα από την εφαρμογή να επιλέξει «εκτύπωση εντύπου τελών κυκλοφορίας».

Για την δεύτερη υπηρεσία, δεν απαιτούνται κωδικοί του Taxisnet. Θα σας ζητηθεί μόνο ο αριθμός φορολογικού μητρώου και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος. Με τη συμπλήρωση αυτών των δύο στοιχείων, πατάμε «αναζήτηση» και στη συνέχεια εκτύπωση φροντίζοντας φυσικά να έχουμε προεπιλέξει το έτος στο οποίο αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας (2019).

Στις περιπτώσεις μεταβίβασης οχημάτων εντός του 2018, τα τέλη θα πρέπει να πληρωθούν από αυτόν που θα είναι ιδιοκτήτης του οχήματος κατά την 1η Ιανουαρίου 2019. Επίσης, στην περίπτωση συνιδιοκτησίας, τα τέλη πληρώνει ο ένας εκ των ιδιοκτητών. Δεν οφείλονται τέλη αν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία ενώ σε περίπτωση που δεν πληρωθούν τα παραπάνω ποσά εμπρόθεσμα, το πρόστιμο είναι το ισόποσό των τελών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ